Brannfellen: frityr og matolje

Frityrbrann oppstår når matolje blir for varmt. Oljen begynner å røyke og koke, for så å ta fyr. De fleste vegetabilske oljer begynner å røyke ved ca 450°C, mens animalsk fett har røykepunkt rundt 374° C.

Ikke bruk vann!  

Ikke forsøk å slokke med vann! Ved å helle vann over kan oljen sprute og skape en eksplosjonsartet brann. Det fordampede vannet kan også bære med seg fettpartikler og spre brannen. Tester viser at vanlige slokkemidler som skum pulver og Co2 har dårlig slokkeeffekt på vegetabilske oljer. Bruker man håndslokkere kan dessuten trykket fra disse, spesielt pulverslokkere, være så stort at den brennende oljen spres og øker brannen i omfang.

Det sikreste slokkemiddelalternativet for kjøkken med fare for bann i matoljer og fett er et Wet Chemical skum, spesialutviklet for denne typen brann.

Kitchenflex gir 24 timers beskyttelsekitchenf-lite-system

Kitchenflex er vårt automatiske slokkesystem med slokkemiddelet Wet Chemical. Produktet er laget til alt fra småkjøkken, restauranter  til matindustri. Dysene plasseres slik at de kan beskytte frityrgryte, grill- eller stekeplater og kjøkkenvifte/ventilator. I tillegg til at systemet beskytter området 24 timer i døgnet og utløses automatisk ved et branntilløp, kan det også utløses manuelt.

NOHA leverer Kichenflex i to komplette utgaver, med 6 liter (600576) eller 9 liter slokkemiddel (600577).

Hvorfor beskytte kjøkkenet med Kitchenflex?

  •  Samsvarer med krav

Ledende forsikringsselskap krever automatisk slokkesystem ved bruk av større frityrgryter.

  • Lave driftskostnader

Systemet kan driftes uten elektriske komponenter men leveres med mulighet for sammenkobling/varsling til andre systemer. Dette minsker faren for driftsfeil og omfattende service, slik at drifts- og vedlikeholdskostnadene holdes lave.

  • Enkelt å rengjøre

Ikke nødvendig med spesialsåper eller lignende. Systemet kan rengjøres som resten av kjøkkenet med vanlig rengjøringsmiddel.

  • Konkurransedyktig pakke

NOHA leverer, installerer og utfører service på systemet. Du trenger bare å forholde deg til én leverandør og én konkurransedyktig pris.

  • Lang leve tid

Systemet er robust, har gjennomgått omfattende tester og det er enkelt å bytte ut enkeltdeler og komponenter dersom det utløses.