Vivestra har blitt en del av NOHA

Dette er et viktig steg for at NOHA igjen skal bli en ledene leverandør av brannsikkerhet til næringsbygg og industri i Norden.

Det svenske serviceselskapet Vivestra, som siden 1992 har jobbet med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyr i Sverige, har blitt en del av NOHA.

«For Vivestra vil det å bli en del av NOHA gjøre at vi kan vokse raskere i Sverige. Vi ser store fordeler med å kunne utveksle kompetanse og erfaringer for å kunne utvikle oss videre og gi enda bedre service til våre kunder.» Sier Mikael Höglind, som fortsetter som daglig leder i Vivestra. Selskapet har hovedbase i Ljungskile, en time nord for Gøteborg.

Vivestra har blitt en del av NOHA 1

Både NOHA og Vivestra opplever stor vekst, og sammen ønsker de å jobbe videre med å knytte til seg samarbeidspartnere i Norden. For NOHA er avtalen et godt fundament for satsningen som skal ta selskapet tilbake til posisjonen som ble mistet på tidlig 2000-tallet: «NOHA hadde en ledende posisjon i Sverige, men etter en turbulent periode med flere eierskifter mellom 1999 og 2012 mistet vi den posisjonen. Nå har vi igjen en strategi, struktur og kapital til å ta tilbake posisjonen vi hadde på 90-tallet», sier administrerende direktør i NOHA, Frode Lemvik.

De siste årene har fokuset for NOHA vært å modernisere driften og styrke markedsposisjonene i Norge. Målet videre er nå å ta tilbake posisjonen også i Sverige. Selskapet jobber kontinuerlig med å identifisere firma i Norden som vil bli en del av NOHAs nettverk. Dette gjør de for å bygge en gruppe som kan ta en ledende nordisk posisjon innen brannsikkerhet til næringsbygg og industri.

Vivestra, som er en stor og viktig aktør i Sør- og Midt-Sverige var både et naturlig og viktig valg når NOHA skulle starte reposisjoneringen i Sverige: «Vivestra er et svært spennende selskap, som vi kjenner godt fra før. Eieren kjenner oss og var en av våre partnere på 90-tallet. Vi har en felles visjon for hvordan vi skal jobbe videre i det svenske markedet inne brannsikkerhet», sier Lemvik.

Mer info

Kontakt

Frode Lemvik

Administrerende direktør NOHA

Tlf +47 977 17 866

frode.lemvik@noha.no