RRS Sir David Attenborough 1

RRS Sir David Attenborough

Det britiske forskningsfartøyet RRS Sir David Attenborough ble sjøsatt den 14.juli 2018. Ombord på skipet er det NOHA brannslangetromler modell 3SW.

Utstyr som tåler naturkreftene på havet

Å levere brannsikringsutstyr til et skip som skal brukes på åpent hav kan by på utfordringer. På et forskningsskip som skal tilbringe den nordiske sommeren i Arktis og vintermånedene i Antarktis, er det viktig at utstyret som installeres tåler å bli eksponert for naturkreftene på havet, i tillegg til ekstrem kulde.

Det er ikke bare vær og miljø som kan by på utfordringer. Korridorene på skipet er trange, og det er viktig at rømningsveier ikke blokkeres av dører eller branntromler hvis det skulle oppstå en brann. På RRS Sir David Attenborough var det også stor variasjon i oppsett av høyre- eller venstrehengslet skap i fellesområder på grunn av plassmangel og dører.

Forskningsskipet erstatter tidligere fartøy som har vært i tjeneste i Polar-regionene i 20 til 25 år. Utstyr fra NOHA er laget for de utfordrerne forholdene. Med mulighet for erstatningsprodukter og enkel tilgang på reservedeler, vil NOHA sitt utstyr tjene RRS Sir David Attenborough på sine ekspedisjoner i mange tiår fremover.

Trenger du brannsikringsutstyr som er godkjent for marinebruk?

Ta kontakt med NOHA kundesenter